maandag, 16. april 2012 - 12:02

Gemeente werft jongeren via rappers

Vlissingen

In het kader van Welzijn Nieuwe Stijl organiseert de gemeente Vlissingen op dinsdagavond 24 april 2012 van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst over het jongerenwerk in het Arsenaaltheater.

Om jongeren voor deze bijeenkomst uit te nodigen, heeft de gemeente gekozen voor een muzikale benadering, namelijk pauze-raps. Woensdag 18 april is de laatste pauze-rap in de aula van Christelijke Scholengemeenschap Bestevaer (CSW).

De gemeente kiest voor deze muzikale wijze van werving omdat zij denkt dat die bij jongeren meer aanslaat dan een schrfitelijke oproep. Leerlingen van het Scheldemond College werden eerder al verrast in de middagpauze. De swingende raptonen van onder andere Donson en Bas de Meijer maakten een gezellige sfeer in de aula. Tussen de nummers door stelden de rappers de jongeren vragen over het leven in Vlissingen en werden ze uitgenodigd voor de bijeenkomst op dindagavond 24 april in het Arsenaaltheater. Waar de rappers uiteraard zelf ook aanwezig zullen zijn. De optredens vielen in goede aarde. Menig fan ging na afloop op de foto met de jonge artiesten.

De avond in het Arsenaaltheater over jongerenwerk is onderdeel van de vernieuwingslag die de gemeente in het welzijnswerk wil gaan maken. Naast jongeren zijn ook organisaties uitgenodigd die veel met jongeren te maken hebben, zoals scholen en verenigingen.
Provincie:
Tag(s):