maandag, 9. juli 2012 - 20:32

Gemeente wint rechtszaak rondom gunning sportcentrum

Zierikzee

Een kort geding over de uitslag van de aanbestedingsprocedure voor de realisatie van het nieuwe sportcentrum aan de Lange Blokweg in Zierikzee is gewonnen door de gemeente Schouwen-Duiveland.

Een kort geding over de uitslag van de aanbestedingsprocedure voor de realisatie van het nieuwe sportcentrum aan de Lange Blokweg in Zierikzee is gewonnen door de gemeente Schouwen-Duiveland. In de aanbestedingsprocedure eindigde inschrijver Van der Heijden/ConeGroup als tweede, na winnaar Wind/Laco. Nadat Van der Heijden/ConeGroup een vertrouwelijk document op de gemeentelijke website ontdekte, greep zij dit aan om een kort geding aan te spannen tegen de gemeente.

De rechter heeft maandag geoordeeld dat de bezwaarperiode al was verlopen èn Van der Heijden/ConeGroup heeft niet kunnen aantonen dat de gemeente fouten heeft gemaakt in de aanbestedingsprocedure. De eiser is om die reden door de rechter in het ongelijk gesteld.

De bouw van het sportcentrum is nu definitief gegund aan de combinatie Wind/Laco. Het project heeft geen vertraging opgelopen door het kort geding.
Provincie:
Tag(s):