woensdag, 18. juli 2012 - 8:29

Gemeentehuis Waalre afgebrand na 'aanslag'

Waalre

Het gemeentehuis van het Brabantse dorp Waalre is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig afgebrand.

Rond 03.00 uur zijn twee personenauto's tegen de ingang van het pand aangereden waarna het pand en de auto's in brand vlogen. De politie spreekt van een 'doelbewuste aanslag'.

Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit het monumentale gemeentehuis. De brandweer kreeg assistentie van omlichende brandweerkorpsen om het vuur te bestrijden. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De Loco-burgemeester Ton Bonouvrié zegt tegenover Omroep Brabant dat hij is aangeslagen door de brand. "Dit is een heel ernstige situatie, dit grijpt me aan. Burgemeester De Wijkerslooth van Waalre is momenteel met vakantie.

De gemeente heeft haar personeel 130 werknemers, die niet op vakantie zijn, inmiddels ingelicht. Omliggende gemeenten hebben aangeboden om de getroffen gemeente letterlijk uit de brand te helpen met allerlei zaken.

De Locoburgemeester laat weten dat het gemeentearchief, dat in het verwoeste gemeentehuis ligt, in een brandbestendige ruimte is ondergebracht.

Door de brand zitten enkele huishoudens zonder stroom. De gemeente denkt dat probleem vanmiddag nog te hebben opgelost.

De gemeente bekijkt nu waar het gemeentelijke computersysteem kan worden opgestart. Waar is nog niet bekend. In 1994 werd ook al eens brand gesticht in het gemeentehuis. Het bleef toen bij een kleine brand.

De politie zal vandaag een uitgebreid onderzoek starten.
Provincie:
Tag(s):