woensdag, 14. maart 2012 - 14:13

Gemeenten willen grote beelschermen tijdens EK verbieden

Amsterdam

(Elfvoetbal) Altijd leuk maarvooral gezellig:met zijn allen voetballen kijken op een groot scherm. Maar Nederlandse gemeenten zullen tijdens het EK voetbal in juni veel strenger zijn dan voorheen met het afgeven van vergunningen voor plaatsing van megagrote beeldschermen.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft daartoe opgeroepen, omdat het vreest voor problemen en gevaarlijke situaties. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Minister Opstelten wil dat gemeenten terughoudender zijn bij het faciliteren van grote buitenevenementen tijdens het voetbaltoernooi.

Op grond van onderzoek van de Politieacademie concludeert het ministerie van Veiligheid dat gemeenten onder druk van horeca en evenementenorganisatoren te makkelijk zijn in het verlenen van vergunningen. Het wil de plaatsing van grote schermen liefst alleen nog toelaten in af te sluiten ruimtes.

Volgens een woordvoerder van het ministerie moeten dergelijke aanvragen gezien worden als lokale evenementen. Daardoor gelden strengere regels op het gebied van bewaking en toiletten, eerste hulp, nooduitgangen en bezoekersaantallen. Zo moeten 'gevaarlijke en ongewenste situaties' beter in de hand kunnen worden gehouden.
Provincie:
Tag(s):