vrijdag, 9. november 2012 - 13:50

Gemeenteraad Deventer gaat weer naar school

Deventer

Op woensdag 14 november dompelen gemeenteraadsleden zich een dag lang onder in het primair en voortgezet onderwijs in Deventer. 'Zo lopen raadsleden ’s ochtends onder meer mee met lessen op het VMBO aan het Slatink en de Keurkamp', meldt de gemeente vrijdag.

Ook het speciaal onderwijs van onder meer De Linde en de Ambelt wordt bezocht. ‘s Avonds presenteert het primair onderwijs zich aan de raad.

Op verzoek van de gemeenteraad stelden Deventer onderwijsinstellingen gezamenlijk een programma op voor een lokale Onderwijsdag. Hierin worden werkbezoeken gecombineerd met presentaties over onder meer de ontwikkelingen rond Passend Onderwijs.

Hoe de verschillende onderwijsinstellingen samen optrekken bij het invullen van de Onderwijsdag en zich openstellen voor vreemde ogen is uitzonderlijk.

Gemeenteraad en onderwijs
De gemeenteraad heeft een zorgplicht voor het openbaar onderwijs ook al is deze ‘op afstand’ gezet. Daarnaast is de gemeente verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting van openbaar en bijzonder onderwijs. Maar het Deventer onderwijs heeft zeker ook als leer- en werkplek van Deventer inwoners de interesse van de gemeenteraad.

Ontwikkelingen rond Passend Onderwijs en Jeugdzorg vragen om zicht op het onderwijs in Deventer. Met een lokale Onderwijsdag geeft de raad invulling aan zijn controlerende en volksvertegenwoordigende rol.
Provincie:
Tag(s):