zondag, 6. mei 2012 - 11:55 Update: 08-07-2014 0:52

George Knobel voormalig bondscoach Oranje overleden

(Elfvoetbal) George Knobel is op 5 mei 2012 komen te overlijden. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal werd 89 jaar. Knobel was eveneens trainer van Ajax, MVV en Baronie. De keuzeheer is overleden aan de ziekte Alzheimer.

Bij de Amsterdammers werd het geen succes, aangezien hij Rinus Michels moest opvolgen en Johan Cruijff destijds vertrok. In een interview had hij laten weten dat 'Ajax ten onder gaat aan drank en vrouwen'. Na een gesprek van vijf minuten stond hij op straat.

Twee jaar was Knobel bondscoach van Oranje. Onder leiding van de oefenmeester kwalificeerde Nederland zich voor het EK 1976. Op het toernooi zelf werd het uitgeschakeld door latere winnaar Tsjechoslowakije. De troostfinale werd in het voordeel van Oranje beslist.

Later was Knobel nog actief in België. Daar stond hij aan het roer bij Germinal Beerschot. Op latere leeftijd was hij als scout werkzaam voor RBC Roosendaal en MVV. Nadat zijn echtgenote op 26 juni 2010 overleed aan Alzheimer, werd enkele weken later ook die ziekte bij Knobel geconstateerd.
Categorie:
Tag(s):