zondag, 15. januari 2012 - 23:06 Update: 08-07-2014 0:55

Gerard de Rooy wint Dakar 2012

Het Petronas - De Rooy - Iveco team heeft de Dakar Rally gewonnen met de Nederlander Gerard De Rooy in zijn Iveco Powerstar, een truck geproduceerd en verkocht door Iveco in Australië.

Gerard's Powerstar is voorzien van een FPT Industrial Cursor 13 motor die meer dan 900pk vermogen levert, en van Magnetti Marelli onderdelen. Achter De Rooy reden teamgenoten Stacey (NLD), Adua (FRA) en Biasion (ITA) met een Iveco Trakker Evolution 2, uitgerust met dezelfde Cursor 13 motor.

Met een eerste en tweede plaats in het eindklassement van de vrachtwagens, domineert Iveco de 33ste Dakar, 's werelds belangrijkste rally, waar de meeste Europese en Aziatische vrachtwagenconstructeurs aan deelnemen.

Iveco's CEO, Alfredo Altavilla: "Onze deelname aan de Dakar 2012 was er op gericht om de betrouwbaarheid van Iveco trucks nogmaals te bevestigen. De overwinning én drie Iveco's in de top zes tonen de efficiëntie, sterkte en veiligheid van de Powerstar en van de Trakker, een voertuig dat door de klanten al beschouwd wordt als de ideale oplossing voor de zwaardere taken. Ik wil het ganse team bedanken voor hun uitzonderlijke inzet en prachtige prestatie."

In de Dakar 2012 werden de voertuigen getest in extreme omstandigheden doorheen drie Zuid-Amerikaanse landen. De rally, die startte op 1 januari 2012 in Mar del Plate, reed door Argentinië, Chili en Peru, over 14 etappes met in totaal 8.500 kilometers, waarvan 4.200 tegen de klok.
Categorie:
Tag(s):