vrijdag, 6. juli 2012 - 22:14

Geslaagde opwarmer voor Marinedagen

Den Helder

Ongeveer 9.000 veteranen waren vandaag in Den Helder. Hier speelde de jaarlijkse veteranendag van de zeemacht zich af, traditioneel op de dag vóór de Marinedagen. Die zijn thematisch van opzet. De bezoekers van vandaag maakten er het eerst kennis mee.

De bezoekers lopen door een tentoonstelling met de thema’s: ‘Nationale taken’, ‘Internationale taken’, ‘ Kennis en innovatie’ en ‘Maritiem Onderhoud en Instandhouding’. De focus ligt met name op de meerwaarde die de Koninklijke Marine voor de samenleving heeft.

Dag van de Techniek

De Veteranendag is bedoeld om de oudgedienden te eren en biedt hen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en hun binding met het krijgsmachtdeel anno 2012 te versterken. Toch stond het evenement vandaag net zo goed in het teken van jongeren. Zij kwamen af op de gelijktijdig gehouden Dag van de Techniek. Ongeveer 800 basisschoolleerlingen van groep 8 uit de Noordkop bezochten de techniekmanifestatie bij het Marinebedrijf. Scholieren maakten op een leuke manier kennis met techniek en werden bewust gemaakt van de mogelijkheden in deze sector die schreeuwt om nieuw bloed.
Provincie:
Tag(s):