woensdag, 14. maart 2012 - 19:19

Getuigen gezocht van overval op woning

Malden

Woensdagochtend 14 maart rond 09.15 uur overvielen drie gemaskerde mannen een woning aan de Rijksweg in Malden. De politie zoekt getuigen van het incident.

Rond 09.30 uur drong het drietal de woning binnen op het moment dat een bewoner naar buiten kwam. Ze duwden de man weer naar binnen en bedreigden hem met een vuurwapen. Uiteindelijk zijn de mannen er in de auto van een van de bewoners vandoor gegaan. Dit betreft een grijze Kia Sportage voorzien van het kenteken 57-RD-SV, waarmee de daders wegreden in de richting van het centrum van Malden.

De woning ligt aan de Rijksweg ten noorden van Malden, tussen de sportvelden van Union en de MacDonalds aan de gemeentegrens met Nijmegen, aan de oostzijde van de weg.

Van de drie daders zijn de volgende signalementen bekend:

dader 1: kleinste van de drie, ongeveer 1.65 meter, stevig postuur
dader 2: iets groter dan dader 1, ongeveer 1.70 meter, normaal postuur
dader 3: grootste van de drie, ongeveer 1.80 meter, normaal postuur
Alle drie droegen donkerblauwe of zwarte bivakmutsen en zwarte handschoenen, donkere kleding, en één van de daders droeg vermoedelijk een kortere jas dan de anderen.

Het betreft mogelijk getinte types die goed Nederlands spraken, maar met een Marokkaans of Turks accent.

De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. Mogelijk dat de drie daders zich al langere tijd in de omgeving hebben opgehouden. Ook sluit de politie niet uit dat de daders zich opgehouden hebben in het bosgebied Heumensoord achter de woning. Mogelijk dat voorbijgangers op één van de paden daar de daders hebben gezien in de uren voorafgaand aan de overval.
Provincie:
Tag(s):