woensdag, 25. juli 2012 - 15:37

Geuzenkade: Verdachte aangehouden, nieuwe camerabeelden beschikbaar

Amsterdam

De politie geeft nieuwe camerabeelden vrij waarop de vermoedelijke schutter te zien is van het dodelijke schietincident op de Geuzenkade van 25 juni.

De politie hield onlangs een verdachte aan, maar is nog steeds op zoek naar meer getuigen in deze zaak.

Rechercheurs van de politie Amsterdam-Amstelland hielden onlangs een verdachte (36) aan in verband met dit schietincident. De aangehouden verdachte kwam tijdens het onderzoek in beeld bij de rechercheurs. De man meldde zich op 2 juli bij een politiebureau en werd direct daarop aangehouden. Het OM heeft hem inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en raadkamer. Hij blijft voorlopig vastzitten. Slachtoffer en verdachte zijn bekenden van elkaar. Ze hadden eerder op de dag van het schietincident ruzie met elkaar.

Na onderzoek zijn meer bewakingsbeelden veiliggesteld waarop de vermoedelijke dader te zien is. Deze beelden zijn - evenals al eerder beschikbaar gestelde camerabeelden - te zien op www.depolitiezoekt.nl. Op dit moment wordt onderzocht of de aangehouden verdachte inderdaad degene is die op de verschillende bewakingsbeelden te zien is.

De politie en het OM zijn dringend op zoek naar mensen die deze man kennen of herkennen, en/of meer weten over het schietincident of de mogelijke aanleiding ervoor. Zij worden verzocht zich te melden.
Provincie:
Tag(s):