vrijdag, 13. juli 2012 - 15:17

Gevaarlijk rijgedrag leidt tot boetes en Educatieve Maatregel gedrag en verkeer

Varsseveld

Een 22-jarige inwoner van Aalten heeft enkele boetes gekregen voor verschillende verkeersovertredingen. Ook is hij aangemeld voor de Educatieve Maatregel gedrag en verkeer.

Agenten zagen zondag 8 juli rond 05.00 uur een personenauto met hoge snelheid vanaf de Dames Jolinkweg in Varsseveld, tegen de verplichte rijrichting in, over het Kerkplein rijden. Agenten reden achter de auto aan en zagen dat hij met onverminderde snelheid over een verkeerdrempel reed. De auto kwam hierbij met de achterzijde los van het wegdek. Op de Spoorstraat stopte de bestuurder. Hij kreeg boetes voor het negeren van de verplichte rijrichting en voor het in gevaar brengen van overige weggebruikers.

Ook wordt de 22-jarige bestuurder aangemeld voor de Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EDC). De kosten hiervoor, 810 euro, moet hij zelf betalen.
Deze maatregel is bedoeld voor bestuurders die zich tijdens één rit meerdere malen schuldig maken aan gevaarlijk rijgedrag in het verkeer. Met uitzondering van verkeersgevaarlijk rijgedrag binnen de bebouwde kom. In dat geval is één overtreding voldoende om een EMG op te leggen. Deelname aan deze cursus is verplicht: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Het doel van de EMG is dat bestuurders niet weer risicovol rijgedrag vertonen in het verkeer.
Provincie:
Tag(s):