vrijdag, 30. november 2012 - 11:45

'Gevaarlijke Ier woont in Amsterdam met andere serieverkrachter'

Amsterdam

De veroordeelde Ier Larry Murphy die in de jaren '90 is veroordeeld voor verkrachting en mogelijk een seriemoordenaar blijkt te zijn, lijkt zich schuil te houden in Amsterdam. Dat stelt de krant Herald.

De Ier zou samen wonen met een vriend waarmee hij samen in de gevangenis heeft gezeten. Ze zouden zich schuilhouden in een pand ergens in de Spaarndammerbuurt.

Volgens Ierse media is die vriend veroordeeld vanwege meerdere verkrachtingen. Het zou gaan om een man uit Dublin die 10 jaar vastzat nadat hij veroordeeld was voor vier verkrachtingen.

Samen in de kroeg
Tegenover AT5 zegt de eigenaresse van café 't Hoekje in de hoofdstad, dat Murphy bijna elk weekend met een vriend wat komt drinken. Of het het om de vriend uit Dublin gaat weet zij niet. 'Ze zitten altijd achteraf in een hoekje, een potje poolen met zichzelf en andere klanten,' vertelt de vrouw aan de locale tv-zender. Volgens haar zijn er nooit problemen met de twee. Overigens kent zij Murphy als 'Mike' en bij iemand anders zou hij zich weer 'Lawrence of iets dergelijks' noemen.

Politie op de hoogte
Een Iers tv-station heeft de man in Amsterdam vastgelegd nadat hij na in 2010 was vrijgelaten. Interpol heeft de Amsterdamse politie op de hoogte gebracht. Ook heeft de Amsterdamse politie bij wijze van standaardprocedure al bij de man thuis geweest. Het vermoeden is dat Murphy nu bij de man uit Dublin inwoont.

Verkrachting
Buurtbewoners reageren geschokt op het nieuws. Murphy werd tot grote verontwaardiging van het publiek na tien jaar vrijgelaten. Hij heeft in de jaren '90 een jonge vrouw in het Ierse Carlow meerdere keren en op verschillende plekken verkracht. Hij werd uiteindelijk door twee jagers betrapt toen hij de tegenspartelende jonge vrouw een plastic zak over het hoofd trok. Tijdens zijn verhoren zei hij over de verwondingen van de vrouw: 'Ze leeft nog toch, niet?'
Provincie:
Tag(s):