donderdag, 19. juli 2012 - 11:53

Gewapende overval op zonnestudio in Utrecht

Utrecht

Drie mannen pleegden op woensdagavond 18 juli een gewapende overval op een bedrijf.

Rond 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er een gewapende overval had plaatsgevonden op een zonnestudio aan de Vleutenseweg. Daarbij zou sprake zijn van drie overvallers, die gebruik hadden gemaakt van een vuurwapen. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten stelden een onderzoek in de studio en in de omgeving in. Daarbij bleek dat tijdens de overval personeel en meerdere klanten in het pand aanwezig waren. Enkele van hen waren door de overvallers geslagen of geschopt. Drie liepen licht letsel op en werden voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Allen mochten na onderzoek het ziekenhuis verlaten en werden voor het afleggen van een verklaring overgebracht naar het politiebureau.

Door veel politie-eenheden werd in de omgeving naar de verdachten gezocht, daarbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond. De politiemeldkamer startte een Burgernetactie. Al deze inspanningen hebben niet tot de aanhouding van de verdachten geleid.

De drie verdachten waren er met een voorwerp gewikkeld in een witte doek vandoor gegaan. Zij renden weg en verdwenen via de Busken Huetstraat, linksaf de Bakhuizen van de Brinkstraat op. Het is onbekend hoe zij verder zijn gevlucht. Zij droegen allen donkere jassen met een capuchon en hadden bivakmutsen op.

Aan getuigen van de overval of van de vlucht van de verdachten wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. De verdachten kunnen onder andere zijn opgevallen omdat zij een voorwerp in een witte doek bij zich hadden.
Provincie:
Tag(s):