woensdag, 11. april 2012 - 11:41

Gewelddadige Amerikaanse 'gang' voorbeeld voor Nederlandse scholieren

Den Bosch

Basisschoolleerlingen in de wijk Kruiskamp in Den Bosch zouden gewelddadige rituelen kopiëren van de gewelddadige Amerikaanse jeugdbende MS-13.

Ouders van de basisschoolleerlingen zijn hiervan middels een brief op de hoogte gebracht, zo meldt het AD woensdag.

Schooldirecties en welzijnswerk beschrijven in de brief het inwijdingsritueel van de jeugdbende. Dat ritueel bestaat eruit dat een groepje kinderen een ander kind 13 seconden lang in elkaar moet slaan of ertoe moet aanzetten om iets te stelen. Dat is een voorwaarde om bij de groep te horen.

In de brief, die in het bezit is van het ANP, staat: 'De kinderen passen deze methode toe als spel en noemen het MS-13. Op internet is te zien dat deze methode in Midden-Amerikaanse landen een zeer gewelddadige manier van groepsvorming is.'

Volgens het AD staat er ook in de brief dat er kortgeleden op school incidenten zijn geweest van pestgedrag, afpersingen en bedreiging. En dat dat gedrag ook op straat voorkomt.

Hoewel weekblad Panorama deze week komt met een reportage over deze situatie waarbij leraren melden dat er kinderen vanaf groep 5 worden geronseld, meldt een gemeenteambtenaar dat het zou gaan om 'signaaltjes' van verkeerd gedrag. Er zouden nog geen aangiften of meldingen van geweld bij de politie zijn binnengekomen, aldus de krant.
Provincie:
Tag(s):