vrijdag, 4. mei 2012 - 13:40

Gezamelijke scootmobiel voor winkelpubliek Terneuzen

Terneuzen

Wie slecht ter been is in Terneuzen, kan binnenkort toch gewoon het centrum in om te winkelen. De gemeente heeft namelijk een scootmobiel aangeschaft die het winkelpubliek gratis mag gebruiken.

Het voertuig wordt beheerd via een ‘scootmobielpool’ vanuit de fietsenstalling in Terneuzen. De ‘pool’ gaat maandag van start.

Gemeenten zorgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning voor speciale voorzieningen die inwoners, met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, nodig hebben in hun dagelijks leven. Denk aan rollators of scootmobielen. Om aan zoveel mogelijk wensen van inwoners tegemoet te kunnen komen, wordt steeds meer geprobeerd om gezamenlijke voorzieningen te organiseren.

Een van de wensen van meerdere Terneuzense inwoners die slecht ter been zijn, is om te kunnen winkelen met behulp van een scootmobiel. De gemeente kan niet voor iedereen die alleen voor het winkelen een scootmobiel nodig heeft, zo’n scooter aanschaffen. De gemeente heeft daarom een creatieve oplossing bedacht: een gezamenlijke scootmobiel. Dat betekent dat er een ‘deelvoertuig’ in de fietsenstalling aan de Herengracht in Terneuzen komt te staan.

De scootmobiel is in eerste instantie bedoeld voor alle Zeeuws-Vlamingen die voor scootmobielgebruik een specifieke beschikking (toestemmingsbrief) hebben gekregen. Een onderdeel van die beschikking is een indicatie. Die toont aan dat medisch is beoordeeld dat de cliënten het ondersteunende voertuig nodig hebben en rijvaardig zijn. Zij kunnen de scootmobiel bij de fietsenstalling reserveren als ze een winkeluitje plannen. De mobiel kan enkele uren kosteloos gebruikt worden.

De scootmobielpool is voor de gemeente Terneuzen de eerste in deze nieuwe ‘open’ vorm. Bij woonzorgcentrum Bachten Dieke wordt er bijvoorbeeld wel al een scootmobiel gedeeld, maar daar is het gebruik beperkt tot de inwoners van het complex.
Alle inwoners uit Terneuzen die in aanmerking komen voor het gebruik van de scootmobiel ontvangen van de gemeente een brief met uitleg over de nieuwe ‘scootmobielpool’ aan de Herengracht.

Maandag 7 mei aanstaande opent wethouder Co van Schaik officieel de ‘scootmobielpool’ samen met een Wmo-cliënt. Deze officiële handeling vindt om 11.00 uur plaats in de fietsenstalling aan de Herengracht 1 in Terneuzen.
Provincie:
Tag(s):