maandag, 5. november 2012 - 19:17

Gezamenlijke inkoop strooizout Gelderse gemeenten

Zestien samenwerkende Gelderse gemeenten hebben op 1 november met AkzoNobel een contract voor afname van strooizout afgesloten.

Door nog lopende contracten stappen de gemeenten Arnhem, Duiven en Lingewaard in vanaf 1 april 2013. Het tarief voor het ‘droge’ strooizout is nu gemiddeld 25 - 30% lager en geldt van 1 november 2012 tot 30 april 2015. Daarna kan het contract nog een jaar verlengd worden.

Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders (WoW) en VVC-Oost hebben een werkgroep in het leven geroepen voor gladheidbestrijding. In één van de bijeenkomsten kwam de inkoop van wegenzout ter sprake. De Liemerse gemeenten waren ieder voor zich ook bezig om te starten met de inkoop van wegenzout. In de werkgroep is afgesproken de inkoop van strooizout gezamenlijk op te pakken. In korte tijd (mei 2012 – november 2012) is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen!

Het project is geleid door een inkoopadviseur van het Regionaal ICT en Inkoop Dienstencentrum (RID) de Liemers. Ook is er een subwerkgroep samengesteld waarbij de inkoopadviseur van de gemeente Montferland de Achterhoek vertegenwoordigde en drie materiedeskundigen hebben deelgenomen van de gemeente Arnhem, gemeente Wijchen en Provincie Gelderland. De Provincie Gelderland wilde graag haar expertise delen en meewerken aan deze bijzondere samenwerking met het oog op de toekomst.

De samenwerkende Gelderse gemeenten in deze aanbesteding zijn: Aalten, Arnhem, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Druten, Duiven, Lingewaard, Montferland, Oost Gelre, Oude-IJsselstreek, Rijnwaarden, Westervoort, Wijchen, Zevenaar en Zutphen.
Provincie:
Tag(s):