donderdag, 7. juni 2012 - 20:27

Gezamenlijke Nederlands-Duitse politiecontrole

Winterswijk

Enkele keren per jaar worden in Europa zogenaamde TISPOL-controles uitgevoerd. De thema’s voor deze controles zijn alcohol en drugs; snelheid; gordel en busvervoer.

TISPOL is de Europese organisatie voor de verkeerspolitie.
In het kader van deze controles heeft de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland samen met de Polizei Borken op woensdag 6 juni 2012 een gezamenlijke controle uitgevoerd in het kader van de alcohol en drugs. Daarnaast werd ook gecontroleerd op andere verkeersovertredingen.

De controles werden in de middag en avond gehouden op de Kottenseweg in Winterswijk in de buurt van de grensovergang Oeding en op de Vredenseweg vlakbij de grens richting Vreden.

De Duitse politie controleerde binnen de bebouwde kom van Oeding. Deelnemers aan de Nederlandse kant waren medewerkers van het politiedistrict Achterhoek en het Team Verkeershandhaving. Voor de technische controles waren medewerkers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer aanwezig.
Aan de Duitse kant werd de controle uitgevoerd door medewerkers van de Verkehrsdienst Borken.

Er werden circa 500 auto’s gecontroleerd. Van 264 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Eén bestuurder werd bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 345 ug/l (ongeveer 0,8 promille) en kreeg naast een bekeuring ook een rijverbod opgelegd.

Daarnaast werden 21 bestuurders bekeurd voor verschillende verkeersovertredingen zoals niet handsfree bellen, gladde banden, lekke uitlaat, gordel, snelheid en niet kunnen tonen van het rijbewijs. Twee personen moeten hun ID en/of voertuig aan het politiebureau tonen.
Door de Rijksdienst voor het Wegverkeer werden 18 waarschuwingen voor kleine technische overtredingen uitgedeeld.

Ook in het tweede helft van dit jaar wordt weer een aantal gezamenlijke Nederlands-Duitse controles uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):