vrijdag, 1. juni 2012 - 10:46

Gezochte criminelen aangehouden

Delft

Het speciale opsporingsteam van Politie Haaglanden, dat onderzoek doet naar nog voortvluchtige veroordeelden, wist donderdag 31 mei twee Delftenaren op te sporen en aan te houden.

De 1e verdachte werd om 14.45 uur aangehouden toen hij op heterdaad werd betrapt na een insluiping in een kantoorpand aan de Barberasteeg. De 41-jarige Delftenaar nam vanuit het kantoorpand een portemonnee mee. De man werd betrapt en vluchtte naar buiten. Het slachtoffer ging direct achter de man aan. De vluchtende man was een horecagelegenheid aan de Peperstraat ingerend en via het dak naar de Koornmarkt gevlucht. Het team dat vanwege een geplande aanhouding van een andere veroordeelde in Delft aanwezig was, haakte bij de zoektocht naar de man aan. Leden van het team zagen de man op de Koornmarkt onder een geparkeerde personenauto liggen. De verdachte van de insluiping werd aangehouden. De man, een harddruggebruiker met ruim 200 antecedenten, is ingesloten. De politie overlegt met het Openbaar Ministerie over een eventuele voorgeleiding.

Korte tijd later hield het team in een woning aan de Chopinlaan een 21-jarige Delftenaar aan. Hij werd gezocht vanwege een nog openstaand vonnis van 30 dagen hechtenis wegens overtreding van de Opiumwet.
Provincie:
Tag(s):