donderdag, 16. februari 2012 - 14:59

Gezochte gevangene blijkt mogelijke plofkraker

Lith

De politie heeft dinsdagochtend in een woning in Lith vier mannen en een vrouw aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid bij een zgn. plofkraak, die eerder die nacht werd gepleegd bij een pinautomaat aan de Provincialeweg in Maren Kessel.

Het gaat om een 26-jarige en een 21-jarige man zonder vast woonadres, een 17-jarige en een 20-jarige Amsterdammer en een 19-jarige vrouw uit Rosmalen.

De politie ging dinsdagochtend rond 07.00 uur bij de woning naar binnen, omdat ze op zoek was naar de 26-jarige verdachte. De man was niet teruggekeerd van een proefverlof uit de gevangenis en moest worden opgepakt. Uit onderzoek was gebleken dat hij waarschijnlijk op het betreffende adres zou verblijven. In de woning troffen agenten echter ook de andere vier personen. Daarbij zagen ze ook enkele goederen liggen die mogelijk afkomstig waren van de plofkraak. Hierop werd het vijftal overgebracht naar het bureau. Zij zijn inmiddels alle vijf in verzekering gesteld.

De recherche is een onderzoek gestart en bekijkt of zij mogelijk ook verantwoordelijk zijn voor andere plofkraken in de regio. Behalve de aangetroffen spullen uit de pinautomaat, nam de politie ook nog gereedschap, kleding en een auto in beslag.
Provincie:
Tag(s):