maandag, 16. juli 2012 - 22:05

GGD Zeeland lanceert app: GGD Teek

De nieuwe app ‘GGD Teek’ informeert gebruikers landelijk over teken en tekenbeten.

Nu het tekenseizoen in volle gang is, is aandacht voor deze beestjes erg belangrijk. De GGD Teek app is de eerste app afkomstig van de GGD Zeeland en vanaf nu gratis verkrijgbaar voor de iPhone en iPad.

Mensen zoeken informatie steeds meer digitaal, met de GGD Teek app sluit de GGD Zeeland hierbij aan. De app biedt onder meer informatie over het herkennen van teken en tekenbeten, waar teken zijn, hoe u een tekenbeet kunt voorkomen en wat u moet doen bij een beet. Daarnaast bevat de app een animatiefilmpje waarin wordt uitgelegd hoe u een teek verwijdert. Ook kunt u via de app melding maken bij de Tekenradar waar en wanneer u gebeten bent.

Vooral in Zeeland hebben teken de aandacht. In vergelijking met de andere provincies komen in bepaalde gebieden van Zeeland de meeste teken met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken voor. Op Schouwen-Duiveland komen de meeste besmette teken voor.

Meer informatie over de GGD Teek app kunt u vinden in de App store van uw iPhone of iPad. Mogelijk komt op termijn de app ook beschikbaar voor Androidgebruikers. Meer informatie over teken is te vinden op http://www.ggdzeeland.nl/teek.
Provincie:
Tag(s):