donderdag, 1. november 2012 - 18:15

Goedkoopste autoverzekeringen bieden vaak beste dekking

Amsterdam

Uit onderzoek van autoverzekeringvergelijking.com komt naar voren dat goedkope autoverzekeraars bij total loss vaak de beste dekking bieden.

Voor het onderzoek zijn 80 all risk autoverzekeringen van 72 aanbieders geanalyseerd. Slechts 39% van de autoverzekeringen heeft een uitstekende nieuwwaarderegeling. Deze geven de eerste drie jaar het hele aankoopbedrag terug bij totaal verlies van de auto.

De meeste autoverzekeringen geven alleen het eerste jaar de nieuwwaarde terug en beginnen dan met afschrijven. Dit betekent dat als je nieuwe auto in de 35e maand total loss raakt je maar 64% van de nieuwwaarde terugkrijgt.

Met de huidige gemiddelde aanschafprijs van ruim 25.000 euro voor nieuwe auto’s moet je zelf dan bijna 9.000 euro bijbetalen om een zelfde auto nieuw te kopen.

Bij occasions krijgen automobilisten meestal alleen de dagwaarde uitgekeerd volgens de BOVAG koerslijst en deze ligt een stuk lager dan de aankoopprijs. Slechts 21% van de autoverzekeringen biedt een occasionregeling van 3 jaar. Ook hier kan een goede aanschafgarantie op termijn veel geld opleveren.

Totaal verlies van de eigen auto is het grootste financiële risico dat met een all risk autoverzekering wordt verzekerd. Het is dan ook vreemd dat er zulke grote verschillen bestaan in deze dekking.

Verder biedt 26% van de autoverzekeringen een no-claimbeschermer, een populaire verzekering om de opgebouwde korting te beschermen.
Provincie:
Tag(s):