donderdag, 9. februari 2012 - 13:58

Gokschuld reden voor geldroof door Brinks-medewerker

Ridderkerk

De medewerker van waardetransporteur Brinks die vorig jaar oktober 637.000 euro stal uit zijn eigen geld wagen, heeft volgens zijn advocaat liever met justitie te maken dan met zijn bedreigers. Dit meldt De Telegraaf donderdag.

De 39-jarige Rotterdammer had een gokschuld van 40.000 euro in het illegale circuit. Toen hij door zijn schuldeisers werd gezien in een uniform van de waardetransporteur, was hij volgens zijn raadsman 'de sigaar'. De verdachte zou hierna onder bedreiging van een vuurwapen zijn aangezet tot de roof. Om de bedreigingen kracht bij te zetten werd er ook een foto van zijn zus getoond.

De verdacht stal het geld uit de geldwagen bij een filiaal van de Rabobank in Ridderkerk. Hierbij was een tot nu toe onbekende handlanger betrokken. Eveneens weigert de verdachte te zeggen waar het geroofde geld is en wie zijn bedreiger zijn.

Het Openbaar Ministerie zegt te twijfelen aan de verklaring van de verdachte. Op een aantal punten zou die niet overeenkomen met het onderzoek van de politie. De rechtbank heeft besloten de zaak nog drie maanden aan te houden.
Provincie:
Tag(s):