donderdag, 26. april 2012 - 16:38

'Grappige' sms:‘Het lijk zit in de kofferbak'

Den Haag

Een 24-jarige Haagse waarschuwde woensdagmiddag 25 april de politie nadat zij een sms had ontvangen over een lijk in een kofferbak. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Uit het direct opgestarte politieonderzoek bleek al snel dat een 15-jarige jongen de sms bij wijze van grap naar een willekeurig mobiel nummer had verstuurd.

SMS
‘Het lijk zit in de kofferbak. We verzamelen ons morgen om half 3 op de parkeerplaats bij de supermarkt. Breng je geld mee!’. Zo luidde de tekst die de Haagse gemeentemedewerkster rond 12.30 uur op haar mobiele telefoon ontving. Zij waarschuwde direct de politie, die de melding zeer serieus nam.

15-jarige bekent
Het politieonderzoek leidde al snel naar een adres in het Gelderse Herveld. De 15-jarige bezitter van de telefoon bekende vervolgens direct dat hij de tekst via een applicatie had verstuurd naar een totaal willekeurig telefoonnummer.

Excuses
Hij was enorm geschrokken van de gevolgen van zijn actie en bood herhaaldelijk zijn excuses aan. De jongen komt er met een straf van zijn moeder vanaf. De politie bekijkt echter of het in soortgelijke gevallen mogelijk is de kosten van de inzet te verhalen.
Provincie:
Tag(s):