donderdag, 26. januari 2012 - 20:40

GroenLinks en Leefbaar Rotterdam willen spoeddebat over Odfjell

Rotterdam

GroenLinks Rotterdam en Leefbaar Rotterdam willen een spoeddebat over de incidenten bij het petrochemische opslagbedrijf Odfjell in de Botlek.

Donderdagavond onthulde een klokkenluider bij EenVandaag dat het bedrijf structureel veiligheidsregels aan haar laars lapt.

Voor GroenLinks en Leefbaar Rotterdam is de maat nu vol. 'Odfjell toon keer op keer aan onzorgvuldig om te gaan met de veiligheidvoorschriften', zegt fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks. 'Dit zijn geen incidenten meer, maar is een structureel probleem. Het bedrijf speelt Russisch roulette met de gezondheid van zijn personeel en omwonenden'. In 2011 lekten tanks van Odfjell al grote hoeveelheden giftige stoffen, waaronder het kankerverwekkende benzeen.

Milieudienst DCMR hield vorige week een steekproefcontrole vanwege de eerdere incidenten. Tijdens de inspectie met een speciale camera werd een lekkage van een gascondensaat met het kankerverwekkende benzeen ontdekt. Vorig jaar ontdekte de milieudienst ook al verschillende lekkages bij het bedrijf.
Provincie:
Tag(s):