dinsdag, 12. juni 2012 - 22:42

Groepen 37ste folklore festival bekend

Sas van Gent

Van 18 t/m 22 juli staat het Keizer Karelplein te Sas van Gent weer compleet in het teken van culturen. Het Internationaal Folklore Festival Zeeland ontvangt dit jaar 3 internationale dansgroepen.

Onder de bekende slogan “Zeeland Meets the World” is het festival dit jaar weer een feit! Het is ondertussen het 37ste festival en hierdoor is het evenement ook niet meer weg te denken op de Zeeuwse evenementenkalender. Tijdens het 37ste festival (van 18t/m 22 juli is bijna elk continent vertegenwoordigt. Drie internationale dansgroepen maken het festival compleet: Colombia, India en Zuid- Afrika staan ondertussen al op het programma.

Aan het concept is niets veranderd. Op het Keizer Karelplein breekt van 18 t/m 22 juli het swingende feest weer los. Vier dagen lang zal Sas van Gent in teken staan van het samen smelten van culturen. De groepen laten doormiddel van muziek en dans de bezoeker kennis maken met het dagelijks leven en gewoontes van hun afkomst.

Het bestuur van het Internationaal Folklore Festival Zeeland is blij dit jaar het festival weer op de Zeeuwse evenementen kalender neer te kunnen zetten. “Subsidieverstrekkers en sponsors heb je nodig om een festival als het Internationaal Folklore Festival Zeeland neer te zetten. Wij zijn blij in een tijd als deze dat deze participanten het investeren in een festival waarin cultuur, respect en samenleven voorop staan belangrijk vinden,” aldus de organisatie. Kortom van 18 t/m 22 juli moet men in Sas van Gent wezen voor een week vol dans en cultuur met 3 internationale groepen.

Voor meer informatie over het festival en het programma kunt u terecht op www.zeelandmeets.nl
Provincie:
Tag(s):