maandag, 9. januari 2012 - 11:07

Groningse schoonmakers houden knuffelprotest tegen intimidatie

Groningen

Groningse schoonmakers houden vandaag een knuffelprotest tegen intimidatie.

De schoonmakers zijn in actie voor doorbetaling bij ziekte en genoeg tijd om het werk te doen. De respectvoorstellen van de schoonmakers zijn vooralsnog afgewezen door de schoonmaakbedrijven en hun grote opdrachtgevers.

Vorige week vrijdag, een dag na de grootste schoonmakersactie in de geschiedenis van ons land, ondervonden sommige schoonmakers hoe dat kan uitpakken: schoonmakers in hun proeftijd werden ontslagen en anderen telefonisch geïntimideerd.

Enkele stakende schoonmakers van DUO en de belastingdienst in Groningen zijn vorige week na de landelijke protestactie door een rayonmanager van ISS gebeld dat ze onmiddellijk ontslagen zijn, omdat ze staakten in hun proeftijd. Die proeftijd was allang verlopen. Loos alarm dus. De stijl van leidinggeven is al langer onderwerp van gesprek.

Een groep stakers meent nu het perfecte antwoord te hebben gevonden. Zij vertrekken vandaag vanaf het FNV-kantoor in Groningen richting het prachtige gebouw - ook wel bekend als het 'cruiseschip' van Groningen - dat zij schoonmaken. Schoonmaakster Paula Groenboom: “Daniel Lohues zong het al. Je moet aardig doen tegen mensen die niet aardig doen. Want die hebben aardigheid het hardste nodig. Dus wij geven de liefdelozen ons warmte met een echt knuffelprotest.”

Haar collega Trees van der Veen voegt daaraan toe: “Het moet afgelopen zijn met de onderdrukking. We hebben de ambtenaren en andere collega’s achter ons staan.” Haar collega Danielle Vermanen vult aan: "Na ons knuffelprotest kunnen ze onze warmte voelen. En dan hopen we dat onze bazen veranderd zijn als we terugkomen.”
Provincie:
Tag(s):