vrijdag, 14. december 2012 - 15:36

'Groot lichaamsdeel' gevonden in weiland bij Culemborg

Culemborg

Donderdagmiddag is in een weiland aan de Achterweg in Culemborg een lichaamsdeel gevonden. 'Dit gebeurde bij werkzaamheden aan een slootkant', meldt de politie vrijdag.

'Groot lichaamsdeel'
Tijdens werkzaamheden aan een slootkant werd het lichaamsdeel gevonden door iemand die materiaal ruimde, dat eerder bij baggerwerk uit de sloot op de kant was gelegd. Daarbij werd een groot lichaamsdeel aangetroffen.

Nadat de politie was geïnformeerd zijn rechercheurs van de forensische opsporing terplaatse geweest voor sporenonderzoek. Het lichaamsdeel wordt overgebracht voor verder zorgvuldig onderzoek door de forensische recherche. Dit heeft tot doel om de identiteit van de betrokken persoon te achterhalen en de omstandigheden waaronder de persoon is aangetroffen.

De zorgvuldigheid die daarin gehanteerd wordt vraagt tijd. Dat geldt ook voor het bekendmaken van de identiteit van een betrokkene. 'Als de identiteit bekend wordt, informeert de politie eerst de familieleden van de betrokkene, voordat publieke mededelingen worden gedaan', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):