vrijdag, 6. juli 2012 - 19:41

Groot onderhoud aan het spoor tussen Gouda en Utrecht

ProRail start dinsdagochtend 10 juli met groot onderhoud bij Gouda, Woerden en Utrecht door diverse kilometers spoor compleet te vernieuwen.

Er zullen op dat traject nieuwe spoorstaven, ofwel treinrails, worden aangebracht. Daarnaast zullen de bijbehorende dwarsliggers worden vervangen door betonnen varianten. Tevens zal de ballast, het stenenbed, worden vernieuwd. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden en te zorgen dat de treinen er soepel en veilig overheen kunnen blijven rijden.

Gevolgen voor treinreizigers
Door de werkzaamheden is de NS-dienstregeling in deze periode aangepast. Op dinsdag 10 en woensdag 11 juli rijden er geen treinen tussen Gouda, Woerden en Utrecht. Reizigers kunnen gebruik maken van NS-bussen, of reizen via een andere route. Op donderdag 12 en vrijdag 13 juli is er één spoor weer beschikbaar en kunnen er enkele treinen rijden op het traject, echter minder dan volgens de normale dienstregeling. NS adviseert reizigers om zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden via de speciale website www.ns.nl/treinverkeergouda en m.ns.nl.
Provincie:
Tag(s):