vrijdag, 3. februari 2012 - 14:09

Grootste verkeersproblemen door sneeuwval voorbij

Lelystad

De hevige sneeuwval die vrijdag het noorden van het land bereikte en naar het zuiden afzakkend vooral het westen van het land trof, leverde vrijdagmiddag en aan het begin van de avond veel verkeersproblemen op. Rond 21.00 uur waren de meeste problemen door de sneeuwval voorbij.

Op de weg en het spoor maar ook op Schiphol zorgde de sneeuw voor veel overlast die zich vertaalde in aanrijdingen en files met een totale lengte volgens de ANWB van 830 kilometer rond 15.00 uur, minder treinen en minder vliegtuigen.

Auto
Rond Amsterdam en Utrecht was het rond 12.00 uur erg druk. De ringweg A10 Amsterdam stond helemaal vol. Ook het verkeer op de snelwegen rond Utrecht had te maken met veel files.

Trein
De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben de dienstregeling aangepast waardoor er minder Sprinters in de Randstad rijden. De NS hoopt hiermee de filevorming op het spoor te verminderen. De gevolgen waren vollere treinen.

Vliegtuig
Schiphol had te kampen met vertragingen op de aankomende en vertrekkende vluchten door de sneeuwval. Ook zijn er door de sneeuwval enkele vluchten geannuleerd.

Aanrijdingen door sneeuwval
Een kettingbotsing op de A28 Zwolle - Amersfoort zorgt vrijdagmiddag voor een rijbaanafsluiting. ‘Tussen Harderwijk en Strand Horst zijn 15 voertuigen op elkaar geklapt’, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) vrijdagmiddag.

De materiële schade is groot, maar liefst 11 voertuigen moeten worden afgesleept. Verkeer richting Amersfoort wordt geadviseerd vanaf het knooppunt Hattemerbroek via de A50 en de A1. Hoe lang de afsluiting gaat duren is niet bekend

Almere-Lelystad
Tijdens de flinke sneeuwbuien die vrijdagmiddag over ons land trekken is het mis gegaan op A6 richting Lelystad. ‘Vijftien personenauto’s kwamen na een glijpartij met elkaar in botsing tussen Almere-Buiten-Oost en Lelystad’, aldus de VID.

Na het ongeval werden alle rijstroken afgesloten tussen Almere-Buiten-Oost en Lelystad. Het overige verkeer kon de plaats van het ongeval nog wel passeren via de af- en de toerit. Uiteraard levert dit momenteel veel vertraging op. In combinatie met het dikke pak sneeuw dat de A6 bedekt stond er rond 13.00 uur 10 kilometer file.
Provincie:
Tag(s):