vrijdag, 24. februari 2012 - 9:25

Grote brand bij cosmeticabedrijf in Echt

Echt-Susteren

In Echt heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed bij een bedrijf aan de Voltaweg. Het bedrijf in cosmetica-artikelen moet als verloren worden beschouwd, zo meldt de brandweer.

Rond middernacht werd de brandweer gealarmeerd en gingen drie blusvoertuigen naar de melding. Ter plaatse werd opgeschaald naar grote brand en werd een vierde blusvoertuig en de hoogwerker van het korps Roermond opgeroepen.

De brandweer kon voorkomen dat de brand naar 3 aangrenzende bedrijven oversloeg. Deze bedrijven, een catering-, een straal- en een bedrijf in lakken liepen wel lichte rook- en waterschade op. Het sein "brand meester" werd om 01.50 uur gegeven.

De brandweer is uit voorzorg wel gaan meten naar gevaarlijke stoffen. Hierbij zijn geen bijzondere concentraties gemeten. Mede door de verdunning van de rook door de sterke wind en omdat in het gebied waar de wind naar toe waaide geen bebouwing is, was er geen gevaar voor de omgeving.
Het nablussen nam nog enkele uren in beslag. Door de grote brand is de constructie gedeeltelijk bezweken. Het bouwwerk mag dan ook als verloren worden beschouwd. Naar de oorzaak van de brand zal de politie in de loop van de dag onderzoek doen.
Provincie:
Tag(s):