zaterdag, 8. september 2012 - 11:26

Grote brand en explosie in flatgebouw Hilversum

Hilversum

In een kelderruimte en in het portiek op de begane grond van een flat aan de Oosterengweg in Hilversum heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed. Dit heeft politie Gooi en Vechtstreek bekendgemaakt.

De brand ontstond gelijktijdig met de ontploffing in de kelder. De woordvoerster van politie laat weten dat het nog onduidelijk is of de brand ontstaan is door de ontploffing, of de ontploffing door de brand. Dit wordt op dit moment onderzocht. Ook wordt onderzocht wat de oorzaak van de brand en ontploffing is geweest.

Er zijn geen gewonden gevallen. Wel moesten er drie mensen worden behandeld in het ziekenhuis als gevolg van het inademen van rook.Twee van hen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een persoon kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis.

Er zijn 16 woningen in de flat ontruimd. Veel bewoners moesten door de brandweer met een hoogwerker uit hun huis worden gehaald, omdat ze niet meer door het portiek konden, vanwege de rookontwikkeling. Na een uur, rond 11.00 uur, kon het sein brand meester worden gegeven.

Bewoners van acht woningen al weer naar huis
De bewoners werden in eerste instantie opgevangen in een bus die door het evenement KLM Open ter beschikking was gesteld. Later werden ze naar een opvanglocatie (Gooiers Erf) gebracht. Van acht woningen zijn de bewoners zaterdag 8 september, alweer naar huis.

Voor de bewoners van de overige acht woningen wordt gekeken of ze zaterdag 8 september mogelijk terug kunnen keren of dat er vervangende woonruimte geregeld moet worden. Dat heeft te maken met de beoordeling van de schade aan de woningen en forensisch onderzoek dat plaatsvindt.

Behalve de brandweer werden diverse ambulances en een traumaheli opgeroepen. Er zijn geen hoge concentraties gevaarlijke gemeten, ook is er geen asbest vrijgekomen.
Provincie:
Tag(s):