dinsdag, 22. mei 2012 - 10:57

Grote brand in een woning voor begeleid wonen Tilburg

Tilburg

In Tilburg heeft vanochtend vroeg een grote brand gewoed in een woning voor begeleid wonen.

De brand brak uit rond 03.35 uur. Er raakte niemand gewond. Drie huizen werden (tijdelijk) onbewoonbaar verklaard. De oorzaak van de brand is nog onbekend, sporenonderzoek moet hierover meer duidelijkheid geven.

De eerste agent arriveerde gelijktijdig met de brandweer. Kennelijk was een kozijn van de eerste verdieping door een explosie weggeblazen en lag op de rijbaan. Agenten hebben de Noordstraat aan beide zijden direct afgezet, zodat brandweerlieden ongestoord hun werk konden doen. Uit voorzorg werden de naastgelegen panden ontruimd. Alle bewoners wisten zich in veiligheid te brengen, één van hen werd zonder verwondingen, door brandweerlieden uit de woning gehaald

Iets na 04.00 uur werd door de brandweercommandant het sein brand meester gegeven. De bewoners werden opgevangen op het politiebureau aan de Stationsstraat, zij werden bezocht door een medewerker van Salvage, die namens de verzekeringsmaatschappij de eerste maatregelen neemt. Zij zijn inmiddels onder de hoede van de instelling waarvan het Begeleid Wonen project uitgaat. . Drie huizen zijn door de brandweer onbewoonbaar verklaard. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Medewerkers van de technische recherche stellen een sporenonderzoek in.
Provincie:
Tag(s):