donderdag, 23. februari 2012 - 9:34

Grote brand in werkplaats in Weert

Weert

In Weert heeft woensdagavond een grote uitslaande brand gewoed in een constructiewerkplaats aan de Hoolplaats. Bij de brand is niemand gewond geraakt, meldt de brandweer.

De eigenaar alarmeerde de brandweer rond 19.45 uur, die vervolgens met 2 blusvoertuigen en een ladderwagen uitrukte. In de werkplaats bevonden zich veel machines, enkele motoren en gasflessen. De gasflessen zijn door de brandweer naar buiten gebracht en hebben geen gevaar opgeleverd. De brand bevond zich in de buurt van een houtkachel en breidde zich snel uit. Om 19.53 uur is de code "grote brand" gegeven waarop een 3e blusvoertuig ter plaatse is gekomen. Door ingrijpen van de brandweer kon de brand niet overslaan naar de woning van de eigenaar, die op korte afstand van de werkplaats ligt. De vele rook die bij de brand is vrijgekomen, heeft geen problemen opgeleverd voor de omgeving. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en er zijn geen slachtoffers.

Het sein "brand meester" werd om 20.08 gegeven. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Een meterkast in de werkplaats is helemaal weggebrand en enkele woningen in de straat hadden tijdelijk geen stroomvoorziening. Hiervoor is een "nutsbedrijf" ingeschakeld.
De oorzaak van de brand zal worden onderzocht door de politie.
Provincie:
Tag(s):