zaterdag, 1. september 2012 - 11:46

Grote brand verwoest oude garage Amstelhoek

Amstelhoek

In Amstelhoek heeft zaterdag een grote brand gewoed in een oud leegstaand garagepand.

De brand brak rond half 11 door nog onbekende oorzaak uit. In het pand was niemand aanwezig. De brandweer zette drie blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te bestrijden. De brandweer van Mijdrecht werd daarbij geassisteerd door de brandweer van Uithoorn.

Bij elke brand komen gevaarlijke stoffen vrij. De brandweer verrichte metingen om te onderzoeken in welke concentraties er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De rook trok over een groot deel van de wijk. Bewoners moesten daarom ramen en deuren gesloten houden. Bij de brand is een zeer kleine concentratie asbest vrijgekomen.

Het garagecomplex is een voormalige standplaats voor taxi's. Het is de tweede keer dat het pand tot de grond toe is afgebrand. Het pand staat op de nominatie om gesloopt te worden voor nieuwbouw van een gezondheidscentrum. In het dorp spreekt men 'dat de brand wel aangestoken zal zijn om zo sneller te kunnen overgaan tot nieuwbouw'.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er een grote brand woedt in de Amstelhoek. Vorige maand nog was er een middelbrand bij recyclingbedrijf Pothuizen BV.
Provincie:
Tag(s):