woensdag, 19. september 2012 - 8:26

Grote brand voormalig industriepand, brandweer ontruimt woningen

Enschede

Bij een voormalig industriepand, gelegen op de hoek van de Boddenkampsingel en de Joan Coststraat in Enschede, is woensdagmorgen rond 06.00 uur een grote brand uitgebroken. Dit meldt RTV Oost woensdag.

Hierbij is voor zover bekend één gewonde gevallen die naar een ziekenhuis is overgebracht.

Uit voorzorg heeft de brandweer een aantal woningen in de directe omgeving ontruimd en adviseert zij andere bewoners in de buurt om ramen en deuren gesloten te houden. Dit in verband met de sterke rookontwikkeling en de uitstoot van mogelijk gevaarlijke stoffen.

UPDATE Roetdeeltjes als gevolg van brand

Er kunnen roetdeeltjes neerdalen als gevolg van de brand in het bedrijfspand aan de Joan Coststraat. Dit meldt de gemeente op haar site. Het gaat om het gebied tussen de Walhofstraat - Roomweg — Oldenzaalstestraat - Molenstraat - Hengelosestraat.

Het advies van de brandweer is om de deeltjes weg te spoelen met water. De brandweer heeft in de roetdeeltjes geen asbest aangetroffen.


De brandweer heeft in verband met de brand aan de Joan Cotststraat een aantal woningen in de buurt van de brand ontruimd. Mensen die daardoor hun huis niet in kunnen, worden opgevangen in het Stadskantoor van de gemeente Enschede aan de Hengelosestraat.

De bereikbaarheid van de binnenstad is beperkt. Het advies aan automobilisten is dan ook om via de zuidelijke Singels te rijden.

Tweede brand in Enschede
In de nacht van dinsdag op woensdag was er ook al een brand in een portiekflat in Enschede uitgebroken. Twee mensen moesten toen van hun balkon worden gered. Ook bij deze brand werden buurtbewoners geëvacueerd.
Provincie:
Tag(s):