zaterdag, 2. juni 2012 - 12:28

Grote controle in Scheveningen

Scheveningen

Politieagenten hielden met onder andere de Rijksbelastingdienst, gerechtsdeurwaarders en de sociale dienst op vrijdag een grote controle op het Palaceplein.

Tijdens de controle controleerden agenten bestuurders of zij nog openstaande boetes hadden. In totaal werd een bedrag van € 2.350 geïnd.
De Rijksbelastingdienst inde een bedrag van €15.000 en nam 22 voertuigen in beslag. De gemeentebelastingen controleerden 170 voertuigen en voerde één voertuig af. Ook werd een bedrag van € 3.800 geïnd. Gerechtsdeurwaarders voerden twee voertuigen af en namen er één in beslag. Door deze dienst werd een openstaand bedrag van € 500 geïnd.

Taxi-controle
Een controle van 15 taxi's leverde de nodige overtredingen op. Voor een bedrag van ruim € 8.000 werden bekeuringen uitgeschreven. De Rijksdienst voor het Wegverkeer vorderde zeven rijbewijzen in omdat auto's niet in een juiste technische staat bleken te zijn. Naast deze controles werden nog eens 311 auto's en 36 bromfietsen gecontroleerd. 62 bestuurders kregen een proces-verbaal onder andere voor mobiel bellen en het niet dragen van een autogordel. Twee personen, een 16 jarig meisje en een 37 jarige man, werden aangehouden omdat zij verdovende middelen op zak hadden. Eén man kreeg een proces-verbaal omdat hij geen geldig identiteitsbewijs kon tonen.
Provincie:
Tag(s):