woensdag, 5. december 2012 - 19:07

Grote criminelenorganisatie opgerold door politie Twente

Op donderdag 7 juni werden negen verdachten aangehouden voor deelname aan een criminelenorganisatie. In de loop van het onderzoek zijn nog 23 verdachten aangehouden in diverse plaatsen in Twente, Arnhem, Leeuwarden en in Rotterdam. De verdachten variëren in de leeftijd van 17 tot 60 jaar en zijn afkomstig uit de plaatsen

De verdenking is dat veertien van de aangehouden personen deel uit maakten van een criminele organisatie, die zich bezig hield met de handel in en de uitvoer van harddrugs (cocaïne) en het op grote schaal exploiteren van hennepkwekerijen. Het vermogen dat verkregen is met de criminele activiteiten, zou zijn witgewassen. De overige personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel/uitvoer van harddrugs en/of de hennepkwekerijen. Ook worden enkele personen verdacht van wapenbezit en bedreiging.

Beslag
Tijdens het onderzoek hebben 13 doorzoekingen plaatsgevonden in woningen en een growshop. Daarbij werden diverse goederen in beslag genomen: veel administratie, grote hoeveelheden harddrugs, softdrugs, een 4-tal vuurwapens, een hoeveelheid contant geld, auto’s en een hoeveelheid sieraden. Gerelateerd aan het onderzoek werden 10 hennepkwekerijen ontruimd in Enschede, Hengelo, Beckum, Borculo, Vriezenveen en Aadorp.

Regiezitting
Zes verdachten moeten dinsdag 11 december voor de rechtbank in Almelo verschijnen tijdens een regiezitting. De politie zal het onderzoek binnenkort afronden en het dossier naar het Openbaar Ministerie sturen, dat zal beslissen over de eventuele vervolging van de 32 verdachten.
Provincie:
Tag(s):