woensdag, 18. juli 2012 - 19:43

Grote hoeveelheid drugs aangetroffen in haven Nieuwdorp

Nieuwdorp

De Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van Politie Zeeland heeft dinsdag 17 juli jl. twee mannen aangehouden die in verband gebracht worden met een vondst van een grote hoeveelheid harddrugs in het havengebied bij Nieuwdorp. Het gaat om een 22-jarige man uit de gemeente Kapelle en een 41-jarige man uit de gemeente Goes.

Direct na de vondst van de harddrugs op donderdag 12 juli jl. is er een onderzoek gestart. Er is o.a. onderzocht om welk soort drugs (vermoedelijk cocaïne) het gaat en er zijn verschillende personen als getuige gehoord. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kan nog niet bekend gemaakt worden om hoeveel cocaïne het exact gaat. Ook zijn er doorzoekingen geweest.

Deze partij drugs kon onderschept worden door de samenwerkende partners in de havens van Vlissingen (SOZ). Sinds februari dit jaar werkt Politie Zeeland nauw samen met het Openbaar Ministerie, de Douane, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, het Korps Landelijke Politiediensten en de Koninklijke Marechaussee om optimaal informatie te verwerven om daarmee criminele activiteiten beter te onderzoeken en aan te pakken.
Provincie:
Tag(s):