vrijdag, 11. mei 2012 - 21:18

Grote houten piemel in beslag genomen

Steenbergen

Kunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen is boos dat zijn kunstwerk uit de tuin is gestolen.

Hij had een grote houten piemel gemaakt en deze in de voortuin gezet. Voor de piemel stond een bordje met de naam van de plaatselijke wijkagent zo meldt Omroep Brabant.

De politie heeft het kunstwerk en de kunstenaar meegenomen. De wijkagent deed aangifte. "Ik heb dat bordje ervoor gezet en mensen moeten daar zelf iets bij bedenken", zegt De Koning. "Dat is kunst voor mij. En vrijheid van meningsuiting."

De Koning is niet zomaar op het idee gekomen om een grote houten piemel in zijn tuin te zetten met een bordje met een naam. In januari heeft de wijkagent de dochter van de kunstenaar betast omdat ze een jointje bij zich had. ‘Hij zocht zogenaamd naar meer drugs.’

Er zijn twee klachten over het fouilleren naar de politie gegaan, maar daar hoorde De Koning niets van. 'Toen zette ik van de week dat stuk hout in de tuin met dat bordje. En ja hoor, toen kwam opeens de bevestiging dat de klacht ontvangen was. En toen ik van dat stuk hout een piemel maakte, nou toen stonden er in no time een paar politiebusjes voor de deur. En daar ging mijn piemel. En ik kon ook mee!'

Er wordt nu gekeken of de klacht van de wijkagent gegrond is. Of de kunstenaar strafbaar is, is nog niet duidelijk. Maar de kunstenaar heeft aangegeven dat hij nog een piemel in de tuin heeft, en nog hout genoeg om nog veel meer piemels te maken.
Provincie:
Tag(s):