donderdag, 26. januari 2012 - 19:14 Update: 08-07-2014 0:54

Grote kans op depressie door overwerken

Teveel werken is niet goed. Werknemers die zich aan de werktijden houden hebben minder kans op een depressie dan werknemers die een paar uur per dag overwerken.

Tot deze conclusie kwamen de onderzoekers van het Londense University College en het Finse Instituut voor Arbeidsgeneeskunde in Helsinki. Tijdens een onderzoek van vier tot zeven jaar werden er gegevens bestudeerd van 1.625 mannen en 497 vrouwen. 11% Van de deelnemers tussen de 35 en 55 jaar werkten 11 procent 11 uur of meer per dag.

66 Mensen ontwikkelden een zware depressie. Van de onderzochten die zoveel werkten werd er 2,5 keer vaker een depressie ontwikkeld. De werknemers die het meest vatbaar zijn voor een depressie zijn mensen die niet zoveel verdienen, jonge vrouwen en jonge mensen.

Er werd verwacht dat de mannen die hoogopgeleid waren en lange werkdagen hebben veel last zouden hebben van depressies. Dit was niet het geval. De onderzoekers vermoeden dat ze bescherming hebben tegen een depressie. De bescherming kan bijvoorbeeld het plezier in hun baan zijn, sociale ondersteuning en werknemers. Vrouwen daarentegen hebben buiten hun werk om nog veel verplichtingen. Hierdoor kunnen zij eerder een depressie krijgen.
Categorie:
Tag(s):