woensdag, 17. oktober 2012 - 13:22

Grote opknapbeurt voor station Roermond

Roermond

Station Roermond wordt sfeervoller, kleurrijker en veiliger voor reizigers die er op de bus of trein stappen. 'Op initiatief van spoorbeheerder ProRail krijgt het station met hulp van de gemeente Roermond, Veolia, NS en de provincie een flinke opknapbeurt', meldt ProRail woensdag.

Zo wordt de gevel gereinigd, krijgt het gebouw een nieuwe laag verf en komen er grote wanddecoraties. Bijzonder is dat er op vier plaatsen op het staion overdag en 's avonds zachtjes muziek te horen is.

Ook wordt de informatievoorziening aan reizigers verbeterd door de informatieborden over het bus- en streekvervoer een betere plaats te geven. Ook de omgeving van het station wordt waar mogelijk verfraaid. Met deze aanpassingen willen alle partijen het station weer een prettige plaats maken om op de trein of bus te stappen.

Muziek
Reizigers kunnen voortaan luisteren naar achtergrondmuziek op het station. Dit maakt het wachten leuker, maar is ook goed voor het verbeteren van de sociale veiligheid. Dit blijkt ook uit een proef op station Holland Spoor in Den Haag waar door het draaien van muziek junks het station voortaan links laten liggen.

Startsein
Op donderdag 18 oktober geven Wethouder IJff en Cesco Holtus van ProRail om 07.30 uur het startsein voor de werkzaamheden. Zij gaan met de hogedrukspuit het vuil op de luifel van het busstation te lijf. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Als het weer meezit, zijn de werkzaamheden eind dit jaar afgerond.

ProRail is momenteel bezig met de grootste stationsverbouwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Omdat het treinverkeer is toegenomen, zijn bestaande stations uit hun jasje gegroeid.

Daarom maakt ProRail nu op tal van stations meer ruimte en comfort voor reizigers, om de groei van het treinverkeer nu en in de toekomst te faciliteren. ProRail bouwt ruimere traversen, langere perrons, liften, roltrappen, wachtruimtes, nieuw meubilair en fietsenstallingen.

Op dit moment zijn er verschillende grote en kleine stations die worden verbouwd zoals Amsterdam, Arnhem, Gouda, Delft, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Breda en Zwolle.
Provincie:
Tag(s):