dinsdag, 17. juli 2012 - 11:48

Grote schade na ramkraak juwelierszaak

Lelystad

In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekende daders met een gestolen auto, de schuifdeuren van een supermarkt en winkelpassage geramd en vervolgens de rolluiken van een juwelierszaak.

De auto kwam in de juwelierszaak tot stilstand en de dieven de winkel in konden. Of er buit gemaakt is, is nog onduidelijk. Direct na de ramkraak is een groot rechercheonderzoek gestart.

Even voor 04.30 uur is op beveiligingsbeelden te zien hoe een klein model auto dwars door de schuifdeuren van de Jumbo Supermarkt aan de Waagpassage rijdt en via de overdekte winkelpassage naar de juwelierszaak doorrijdt. Ook hier rijden de daders het rolluik volledig aan stukken. De ramkraak duurde slechts enkele minuten waarna twee daders in onbekende richting vluchten. Na de alarmering rukten diverse eenheden naar de Waagpassage. Ook specialisten van de dienst Forensische Opsporing hebben uitgebreid sporen onderzoek verricht en de auto in beslag genomen. De auto blijkt eveneens in de nacht van maandag op dinsdag in Flevoland te zijn gestolen.
Provincie:
Tag(s):