maandag, 30. januari 2012 - 16:32

Grote stroomstoring Rotterdam en omgeving voorbij

Rotterdam

In Rotterdam hebben zo'n 50.000 klanten maandagmiddag ruim twee uur zonder stroom gezeten door een grote stroomstoring.

De stroom viel volgens Stedin om 14.39 uur uit en betrof een gebied rond Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam West/Overschie. De stroomuitval had te maken met een storing in een transformatorhuis.

Monteurs van Stedin waren snel ter plaatste om de storing te verhelpen. Rond 16.40 uur had een groot deel van Rotterdam, Vlaardingen en Schiedam weer stroom. Monteurs werkten daarna aan een spoedig herstel voor overige klanten.

Geen stoplichten, trams en metro
Door de stroomuitval reden er in het getroffen gebied geen trams en metro’s. Ook de verkeerslichten deden het niet. De politie heeft extra personeel ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Mensen in het getroffen gebied werden geadviseerd om de ramen en deuren gesloten te houden om zoveel mogelijk warmte in de woning te houden.

Inmiddels is overal weer stroom. Het is de derde keer in korte tijd dat het gebied kampt met een grote stroomstoring. De gemeente Rotterdam wil opheldering van netbeheerder Stedin over de reeks storingen die de stad de laatste tijd heeft getroffen.
Provincie:
Tag(s):