zaterdag, 22. september 2012 - 3:16

Grote verkeerscontrole in Harderwijk

Harderwijk

De politie heeft donderdag 20 september samen met diverse partners een grootschalige verkeerscontrole gehouden. De controle vond in de middag en avond plaats aan de Flevoweg/N302 in Harderwijk.

Aan de controle werkten naast de politie ook de Politieacademie, het RDW, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de Douane mee.

Tijdens de controle werden er voertuigen selectief van de weg gehaald voor een controle. Gegevens van zowel bestuurder als voertuig werden gecontroleerd. In totaal werden bijna 70 weggebruikers beboet voor onder meer gladde banden, het niet dragen van een gordel, niet handsfree bellen, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het niet dragen van een helm. De bestuurders van 27 voertuigen krijgen binnenkort een bekeuring op de deurmat omdat zij de maximum snelheid overschreden op de N302. De hoogst gemeten snelheid was 109 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan.

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op 54 voertuigen, waarvan 20 ter plekke in beslag genomen en afgevoerd zijn, in verband met openstaande vorderingen. Verder heeft de Belastingdienst ruim 30.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. De politie heeft voor 640 euro aan openstaande boetes geïnd.

Medewerkers van het RDW en een verkeersdocent van de politieacademie hebben bestuurders gevraagd en ongevraagd advies gegeven over voertuigonderhoud en allerlei verkeerszaken.
Provincie:
Tag(s):