woensdag, 27. juni 2012 - 18:13

Grote verkeerscontrole op N366 bij Nieuwe Pekela

Nieuwe Pekela

Op dinsdagochtend werd bij het benzinestation op de N366 bij Nieuwe Pekela een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. De controle was speciaal gericht op bestelauto’s en aanhangers.

In het verleden werden er bij deze groep veel technische mankementen geconstateerd. Deze controle was noodzakelijk om bestuurders er onder andere op te wijzen het voertuig of de aanhanger regelmatig te controleren. Ook omdat deze vaak door meerdere personen worden gebruikt. Het verkeer werd door Rijkswaterstaat naar de afrit van het tankstation geleid. Op de parkeerplaats vonden de controles plaats. Ook de RDW en de ANPR auto (Automatische nummerplaat herkenning) namen deel aan de controle.

Er werden in het totaal 30 bekeuringen uitgeschreven. Waaronder voor een niet goed werkende reminrichting, kans op afvallende lading, te scherp uitstekende lading en vijf bestuurders konden geen rijbewijs tonen. Tevens was er een bestuurder met nog vijftien openstaande bekeuringen. Na betaling van 1700 euro kon hij zijn weg vervolgen.
Provincie:
Tag(s):