zondag, 15. april 2012 - 13:34

Grote verkeerscontrole op vrijdag de 13e

Horn

De politie heeft afgelopen vrijdag 13 april een grote integrale verkeerscontrole uitgevoerd aan de N280 in Horn. Diverse politiedisciplines voerden de controle uit met medewerking van de Belastingdienst, Parketpolitie, RDW en Douane. Er werden 246 voertuigen gecontroleerd en alle bestuurders werden daarbij gecontroleerd op alcoholgebruik.

Er werd 16 maal proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen van bestuurders die in de controle werden staande gehouden.
Door de radarwagen die in de omgeving van de controle werd opgesteld, werden 325 verbalen gemaakt voor de snelheid.
Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren in verband met hun veel te hoge snelheid; De hoogst gemeten snelheid betrof 163 kilometer per uur, terwijl ter plaatse 100 kilometer per uur is toegestaan.

Van vijf bestuurders werd het kentekenbewijs ingevorderd in verband met de technische staat van het voertuig. In een geval werd afstand gedaan van een personenauto in verband met de slechte technische staat. Dit voertuig zal vernietigd worden.

Omdat de politie een coulancebeleid voert als gevolg van de CAO-onderhandelingen, werden er tijdens de controle ongeveer 80 coulancebonnen uitgedeeld in plaats van de geëigende boetes.
Provincie:
Tag(s):