woensdag, 5. december 2012 - 15:45

Grote vuurwerkvangst, verdachten aangehouden

Hoofddorp

In de afgelopen paar maanden heeft het Regionaal Milieuteam van de politie een onderzoek ingesteld naar vuurwerkhandel door een
52-jarige inwoner van Hoofddorp.

Hierbij werd samengewerkt met diverse ondersteunende diensten van de regio Kennemerland en korpsen in het land. Dit heeft dinsdag 4 december geleid tot de aanhouding van de 52-jarige verdachte en de inbeslagname van zeer zwaar vuurwerk, waaronder ruim 100 kilo zogenaamde Cobra’s.

Met deze Cobra’s worden jaarlijks zware vernielingen aangericht en bij het afsteken daarvan vallen regelmatig slachtoffers. Eveneens werd een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen en hield de politie twee verdachten in Zwaanshoek bij de opslag van het vuurwerk aan. Het ging hier om een 23-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Zwaanshoek.

Tegelijkertijd werd in dit onderzoek een 22-jarige inwoner van Elburg aangehouden, die een afnemer van de verdachte in Hoofddorp bleek te zijn. Bij hem werd eveneens 100 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen.

Het Regionaal Milieuteam heeft in totaal ruim 600 kilo vuurwerk aangetroffen. Drie verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De 52-jarige verdachte zit nog vast. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):