donderdag, 12. april 2012 - 8:02

Grote zoekactie naar overvallers geldtransport-bedrijf Nieuwegein

Nieuwegein

In Nieuwegein is donderdagochtend vroeg rond 04.45 uur het geldtransportbedrijf G4S aan de Grote Wade in Nieuwegein overvallen.

De daders hebben bij de overval een deur van het pand een explosief opgeblazen. Het personeel dat op dat moment in het pand aanwezig was heeft zich in veiligheid kunnen brengen. Er raakte niemand gewond.

De daders wisten weg te komen met twee snelle Audi's. Een Audi met het gedeeltelijke kenteken 10-RNR. Ze zijn gevlucht richting het zuiden. De politie heeft bij de zoekactie enige tijd op en afritten bij Nieuwegein geblokkeerd. Bij de zoekactie is gebruik gemaakt van een helikopter. De politie roept via Twitter op of mensen de vluchtauto's ergens hebben gezien of weten waar ze zijn.

In het pand van G4S is op dit moment nog veel politie aanwezig, waaronder een arrestatieteam. Ook recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.

Vorig jaar vond in Amsterdam een gelijksoortige overval plaats op geldtransporteur Brink's. Ook toen hebben overvallers explosieven gebruikt om zich de toegang te verschaffen tot het depot. Een van de vluchtauto's crashte toen ter hoogte van Waardenburg op de A2. De daders, die zwaar bewapend waren, wisten gewond te ontkomen.
Provincie:
Tag(s):