vrijdag, 22. juni 2012 - 13:23 Update: 08-07-2014 0:49

Gullit weet reden waarom Van Persie niet rendeerde

(Elfvoetbal) Gisteren in NOS Studio Sportzomer gaf Ruud Gullit het al aan: hij is beschikbaar als de eventuele nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Het is daarom geen wonder dat de ex-prof zich opnieuw zeer kritisch uitlaat over het teleurstellende EK van Oranje.

"Dat er niet eens een punt werd behaald, was een grote schok voor mij", aldus Gullit in zijn column op www.laureus.com. "Dit had niemand verwacht. Hun probleem was dat ze hetzelfde systeem gespeeld hebben als twee jaar geleden. Iedereen heeft zich ontwikkeld, terwijl zij stil stonden."

"Ik heb al eerder gezegd dat het spelen met twee verdedigende middenvelders problemen zou veroorzaken en dat bleek zo te zijn", gaat hij verder. "Die spelers moeten iets creëren en dat is niet iets wat ze kunnen. Dat had een directe impact op de meer aanvallende spelers en was een van de redenen waarom Robin van Persie worstelde."

Gullit heeft ook nog woorden over voor Griekenland. "Een ongelooflijke verrassing en dat heb je nodig in grote wedstrijden, aan iemand die een schok kan veroorzaken. Net als acht jaar geleden is de Griekse tactiek gebaseerd op het spelen van ultra-defensief voetbal. Dat is niet geweldig voor de toeschouwers. De Duitsers vormen waarschijnlijk het beste team."

"Ik heb het gevoel dat Frankrijk de dark horse is dit toernooi. Vergeet wat er is gebeurd tegen Zweden - ik denk gewoon dat de spelers in staat zijn om een lange weg af te leggen, net als Spanje", sluit hij af.
Categorie:
Tag(s):