zaterdag, 28. januari 2012 - 9:59

Haagse PVV-fractie zou klachten over verkeerssituatie hebben verzonnen

Den Haag

Het zwartboek dat de PVV-fractie in Den Haag heeft gemaakt over de verkeerssituatie in de stad is deels verzonnen. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van bronnen bij de fractie.

De PVV had aan de inwoners van Den Haag gevraagd hun klachten over het Verkeerscirculatieplan naar een speciaal e-mailadres op te sturen. Maar toen er geen reacties kwamen, zou er aan de fractieleden en medewerkers van de PVV zijn gevraagd om zelf klachten op te sturen.

Richard de Mos (PVV) zegt dat de fractiemedewerker die verantwoordelijk was voor deze oproep direct tot de orde is geroepen. Volgens hem staan er in het uiteindelijke zwartboek geen verzonnen verklaringen.
De Mos zegt in de Volkskrant: 'Ik werk met bloed, zweet en tranen voor deze stad, ik ben niet mr. Perfect maar de klachten over het verkeersplan kloppen als een bus. Er wordt met modder gegooid.'

Om de uitstoot van fijnstof terug te dringen en fietsers en wandelaars meer ruimte te geven in het centrum heeft de gemeente Den Haag met het verkeersplan de binnenstad autoluw gemaakt, zo schrijft de Volkskrant. De PVV-fractie verzet zich tegen dit plan omdat het slecht zou zijn voor de ondernemers en nooddiensten zo niet snel genoeg op de plaats van bestemming zouden kunnen komen. In 2010 opende De Mos hiervoor speciaal een meldpunt.

Het zwartboek wordt in september 2012 gepresenteerd.
Provincie:
Tag(s):